jensensfisk.dk

Thursday, 30 March 2023

Vi danskere spiser for lidt fisk

Vi danskere spiser for lidt fisk

Vidste du, at vi danskere spiser for lidt fisk? Faktisk burde vi ifølge Sundhedsstyrelsen spise fisk to gange om ugen! Så hvorfor er det, at så mange af os ikke får nok fisk med i vores kost? Der er masser af grunde – nogle siger, at fisk smager intetsigende, andre synes, at det er svært at tilberede den korrekt. Men uanset hvad årsagen er, er det på tide, at vi alle begynder at spise mere fisk!

Hvorfor er fisk så sundt?

For det første er det en god proteinkilde. Det indeholder også omega tre fedtsyrer, som er gode for vores hjertesundhed. Desuden har fisk et lavt indhold af mættet fedt og kalorier, hvilket gør det til et godt valg, hvis du holder øje med din vægt. Sidst, men ikke mindst, så smager det jo også godt!

Men der er også forskel på fisketyperne. Nogle fisk er sundere end andre. Derfor er det opdelt i magre fisk og fede fisk.

Mager fisk er f.eks. torsk, kuller, rødspætte og tunge. Fede fisk er laks, makrel, sild og ørred. Du bør spise fed fisk mindst en gang om ugen, men ikke for meget af det, da de også kan indholde tungmetaller.

Hvordan begynder jeg at spise mere fisk?

Hvis du ikke er vant til at spise fisk, kan det være svært at vide, hvordan du skal tilberede den korrekt. Men der findes masser af nemme opskrifter, så der er ingen undskyldning for ikke at prøve det! Du kan starte med at tilføje lidt røget laks til dine morgenæg eller spise tun i din frokostsandwich. Til aftensmad kan du prøve en simpel fiskecurry eller bagt torsk med grøntsager. Der er masser af lækre muligheder, så vær kreativ og begynd at eksperimentere, såsom med en fiskelasagne. Du kan også tilberede laks med citron og asparges, se stegt laks opskrift her.

Det gode ved fisk er, at du kan købe det i din lokale fiskeforhandler eller i din dagligvarebutik. Det er let tilgængeligt, og så skal det blot tilberedes i ovnen, indtil det er færdigt, imens kan du foreberede tilbehøret. Så bliver det ikke nemmere!

Så der har du det – nogle gode grunde til at begynde at spise mere fisk. Det er ikke kun sundt, men det kan også være lækkert! Hvis du ikke kan fordrage fisk, hverken smagen eller luften, så husk, at kompenserer med fiskeolie i pilleform. Det er ærgerligt at gå glip af de sunde og gode næringstoffer, som fisk nu har.

Share your comment :